Over
Bureau duin

Ik geloof in de kracht van mensen en organisaties om bij te dragen aan een respectvolle en duurzame wereld met vrije en gelukkige mensen, rijke natuur en een gezonde economie.

Ronald Duin

Werk

Ik ben al ruim dertig jaar actief op het gebied van leiderschap, organisatie-ontwikkeling en coaching. Eerst in dienst bij de Belastingdienst in diverse staf en managementfuncties en vanaf 1996 als zelfstandig adviseur en interim manager.

Ik studeerde belastingrecht en volgde een controllersopleiding. Daarmee heb ik een gedegen financiële basis en weet hoe belangrijk het is dat er effectief en efficient geld verdiend wordt. Het zijn altijd mensen die daar voor zorgen. Ieder mens heeft zijn drijfveren en zijn zorgen en ondersteuning nodig om optimaal te functioneren en lekker in zijn vel te zitten.

De stap naar organisatie ontwikkeling en coaching is daarmee gemaakt. Daarin behaalde ik het pHBO diploma transformationeel coach, volgde uitgebreide opleidingen op het gebied van systemisch werk en vele andere workshops en trainingen. Voeg daar de persoonlijk betrokkenheid voor een duurzame en respectvolle samenleving bij en een unieke en onderscheidende combinatie is ontstaan.

Gefundeerd door gedegen kennis en ervaring op alle drie deze terreinen. Gepresenteerd met rust, humor en zorgvuldigheid.

Privé

Naast mijn werk ben ik graag buiten; wandelen in Nederland, de Alpen en Spanje, klimmen en zeilen, fotograferen en actief met natuur en landschap in de omgeving van mijn woonplaats Apeldoorn. Ook een gezellig terras, een goed boek en een lekker glas wijn kan ik erg waarderen. Het leven heeft zo veel te bieden.

“Ik help graag mensen hun kern te ontdekken en die tot volle wasdom te laten komen; dat geeft zo veel rijkdom!”

Waarom Ronald Duin.

Doorleefde ervaring
bureau duin werkt al ruim 30 jaar op het gebied van leiderschap, persoonlijke- en organisatie ontwikkeling. Dat waren heel verschillende opdrachten bij heel verschillende opdrachtgevers.

Van al die verschillende klussen en opdrachtgevers leerde ik iets wat ik weer bij een ander kon inzetten.

Dat leren ging zoals bij velen met vallen en opstaan om daarna completer en wijzer verder te gaan.

Brede kennis

Door mijn basis opleiding in het fiscale recht en de bedrijfseconomie heb ik een gedegen kennis van bedrijfsvoering en het belang van resultaten.

Toen ik begon met leidinggeven ontdekte ik het belang van inzicht in menselijke drijfveren, behoeften en gedrag. Daarin ben ik uitgebreid opgeleid.

Naast verschillende coachopleidingen, volgde ik uitgebreide opleidingen op het gebied van systemisch werk en vele andere workshops en trainingen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid hebben mijn persoonlijke belangstelling. Ook daarin volgde ik opleidingen van ISO 26000 tot The Natural Step. Al die verschillende inzichten leidden tot geïntegreerde kennis en kunde die zo mooi overeenkomt met de veelzijdigheid van persoonlijke- en organisatieontwikkeling.

Gediplomeerd
Coach is geen beschermd beroep, net zo min als adviseur of manager. Ik ben voor alle opleidingen die ik volgde gediplomeerd of gecertificeerd. Van coach tot natuurgids en van controller tot kernkwadranttrainer.

Dat biedt jou als klant zekerheid over mijn professionaliteit. Dat opleiden, leren en bijscholen gaat natuurlijk tot op de dag vandaag door.

Inspirerend en onderzoekend
Bij iedere nieuwe opdracht beginnen we allebei weer opnieuw. Wie is die ander, wat vindt hij belangrijk, waar wordt hij enthousiast van. Wat gebeurt er nu precies en wat maakt dat het zo gebeurt. Wie of wat is waarmee verbonden, hoe komt dat zo. Vragen, vragen, luisteren en verdieping zoeken. Dat kenmerkt mijn werk en maakt het ook voor mij zo boeiend.

Daarna teruggeven wat ik denk te zien, klopt dat, herken je dat, begint er wat te kriebelen. Om vervolgens de verbinding te zoeken met wensen, verlangen, doelstellingen en betekenis om van daaruit naar oplossingen en vernieuwing te komen.

Empatisch - vertrouwen - rust

Dat zijn zo wat eigenschappen die ik terugkrijg van klanten. Eerlijk gezegd herken ik die wel in mijzelf.

Samenwerken?

In al mijn diensten werk ik als een partner: persoonlijk, betrokken, eerlijk, resultaatgericht en zeer toegankelijk. Daarbij heb ik de ondersteuning van een groot netwerk van collega’s met alle mogelijke specialismen die vanuit eenzelfde houding werken aan een duurzame en respectvolle samenleving. Regelmatig werk ik met hen samen aan opdrachten en in trainingen.

Gedragscodes

Bureau duin onderschrijft de gedragscodes van de NOBCO en de OOA

Waar kan ik je mee helpen?

Coachen & sparren

Organisatie ontwikkeling

Coachen van teams

Contact

Telefoonnummer

06 54 95 83 33

E-mail

info@bureauduin.nl

Adres

Dovenetel 14, 7322 DP Apeldoorn
(Route)