Praktijkvoorbeelden

Lees verder

Organisatie ontwikkeling

Een bedrijf is al jaren marktleider op het gebied van een bepaalde technologie. Over de gehele wereld bekleedt zij een positie in de top 3. Haar ingenieurs beschouwen zich dan ook als de beste in hun vakgebied.

De laatste jaren kampt het bedrijf echter met tegenvallende resultaten. Het blijkt dat steeds meer (semi)overheden opdrachten gunnen na een openbare aanbesteding. Dat betekent dat niet langer het beste product wordt gekozen, maar een product dat aan de specificaties voldoet tegen de gunstigste prijs.

Voor het bedrijf was het nodig anders te gaan werken. De directie nam zich voor meer modulair te gaan werken zodat met behulp van standaardcomponenten nog steeds heel goede producten gemaakt worden. De medewerkers werden naar cursus gestuurd om te leren modulair ontwerpen. Er veranderde echter weinig. Weliswaar hadden de ingenieurs andere vaardigheden geleerd, maar deze werden niet ondersteund door hun identiteit.

Zij beschouwden zich nog steeds als de beste en dat verhield zich niet met het modulair ontwerpen. Pas wanneer de nieuwe vaardigheden en het gedrag zijn geborgd in overtuigingen en identiteit leidt dat tot een verandering. Bureau duin helpt je anders te kijken.

Coaching

Een directeur was ontevreden over zijn medewerkers. Hij was snel en creatief in het bedenken van oplossingen maar zijn medewerkers deden maar half wat hij zei en ook nog eens erg langzaam. Wat hem weer irritatie opleverde. Een lastige cirkel.

Met behulp van een opstelling kwamen we er achter dat hij precies hetzelfde was als zijn moeder. Ook zij duldde geen tegenspraak, meedenken of wat dan ook. Tot op de dag van vandaag! Tsja dat motiveert natuurlijk niemand om zelf iets te gaan doen.

Uiteindelijk heeft hij in de opstelling zijn moeder bedankt voor de opvoeding en duidelijk gemaakt dat hij nu op eigen benen staat en keuzes maakt. Vervolgens heeft hij door de coaching andere instrumenten en handvatten aangeleerd om anders met zijn medewerkers te communiceren.

Contact

Telefoonnummer

06 54 95 83 33

E-mail

info@bureauduin.nl

Adres

Dovenetel 14, 7322 DP Apeldoorn
(Route)